Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

De Agro Lobby Laat De Boeren In De Stront Zakken

De agro-lobby laat de boeren in de stront zakken

De agro-lobby heeft veel macht in Brussel

De landbouwsector is een belangrijke economische sector in de Europese Unie. De agro-lobby heeft dan ook veel macht in Brussel. Deze lobby zet zich in voor de belangen van de grote landbouwbedrijven, ten koste van de kleine boeren en het milieu.

Kleine boeren worden het hardst getroffen

De grote agrobedrijven profiteren van de subsidies en regelgeving die de EU invoert. De kleine boeren kunnen hier niet tegenop en worden zo uit de markt gedrukt. Dit leidt tot een verlies van diversiteit in de landbouwsector en een grotere afhankelijkheid van een paar grote bedrijven.

Het milieu lijdt onder de intensieve landbouw

De intensieve landbouwmethoden die de grote agrobedrijven gebruiken, hebben een negatieve impact op het milieu. Er wordt veel mest gebruikt, wat leidt tot watervervuiling. Ook het gebruik van pesticiden en herbiciden is schadelijk voor de natuur.

De burger betaalt de prijs

Uiteindelijk betaalt de burger de prijs voor de macht van de agro-lobby. De voedselprijzen stijgen, omdat de grote bedrijven hun macht gebruiken om de prijzen op te drijven. Ook de kwaliteit van het voedsel gaat achteruit, omdat de bedrijven zich meer richten op kwantiteit dan op kwaliteit.

Wat kan er gedaan worden?

Er zijn een aantal dingen die gedaan kunnen worden om de macht van de agro-lobby te verminderen. Zo zou de EU de subsidies voor de grote bedrijven kunnen afbouwen en meer steun kunnen bieden aan de kleine boeren. Ook zou de EU strengere regelgeving kunnen invoeren om de impact van de intensieve landbouw op het milieu te verminderen.


Comments