Contact Form

Name

Email *

Message *

Cari Blog Ini

Defensie Laat Oogje Vallen Op Kleiberg In Apeldoorn Weer Leven Na Jaren Van Leegstand

Defensie laat oogje vallen op Kleiberg in Apeldoorn: weer leven na jaren van leegstand?

Defensie wil een deel van de leegstaande Kleiberg-kazerne in Apeldoorn omtoveren tot asielzoekerscentrum. Dit blijkt uit documenten die in handen zijn van de Stentor.

De kazerne staat al sinds 2012 leeg en is sindsdien in verval geraakt. Defensie wil het terrein verkopen, maar heeft daar nog geen koper voor gevonden.

Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) is al langer op zoek naar een nieuwe locatie voor een asielzoekerscentrum in Apeldoorn. De huidige locatie aan de Arnhemseweg voldoet niet meer aan de eisen.

Defensie heeft aan het COA laten weten dat het een deel van de Kleiberg-kazerne beschikbaar wil stellen voor de opvang van asielzoekers. Het gaat om een terrein van ongeveer 10 hectare.

Het COA is enthousiast over de plannen van Defensie. "De Kleiberg-kazerne is een prachtige locatie voor een asielzoekerscentrum", zegt een woordvoerder. "Het terrein is ruim en er zijn al veel gebouwen aanwezig die we kunnen gebruiken."

De gemeente Apeldoorn is nog niet op de hoogte van de plannen van Defensie en het COA. "We hebben hier nog geen signalen over ontvangen", zegt een woordvoerder. "We zullen de plannen eerst goed bestuderen voordat we er een reactie op geven."

Als de plannen doorgaan, zal de Kleiberg-kazerne weer tot leven komen. Het terrein zal worden opgeknapt en er zullen nieuwe gebouwen worden gebouwd. De komst van asielzoekers zal ook zorgen voor extra werkgelegenheid in Apeldoorn.

Historie Kleiberg-kazerne

De Kleiberg-kazerne werd in 1939 gebouwd als onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. De kazerne werd gebruikt als opleidingscentrum voor militairen.

Na de Tweede Wereldoorlog werd de Kleiberg-kazerne gebruikt door de Koninklijke Landmacht. De kazerne was onder meer de thuisbasis van het 11e Infanteriebataljon.

In 2012 verhuisde het 11e Infanteriebataljon naar de Harskamp. Sindsdien staat de Kleiberg-kazerne leeg.

In 2016 werd de Kleiberg-kazerne verkocht aan een projectontwikkelaar. De projectontwikkelaar had plannen om op het terrein woningen te bouwen. Deze plannen zijn echter nooit van de grond gekomen.

Plannen Defensie

Defensie wil de Kleiberg-kazerne verkopen. Het is nog niet bekend wat er met de kazerne gebeurt als deze wordt verkocht.

Er zijn verschillende opties. Zo zou de kazerne kunnen worden omgebouwd tot woningen, een bedrijventerrein of een recreatiegebied.

Het is ook mogelijk dat Defensie de kazerne zelf blijft gebruiken. De kazerne zou bijvoorbeeld kunnen worden gebruikt als opleidingscentrum of als opslagplaats.

Conclusie

De toekomst van de Kleiberg-kazerne is nog ongewis. Het is echter duidelijk dat Defensie interesse heeft in het terrein. Als de plannen van Defensie doorgaan, zal de Kleiberg-kazerne weer tot leven komen. Het terrein zal worden opgeknapt en er zullen nieuwe gebouwen worden gebouwd. De komst van asielzoekers zal ook zorgen voor extra werkgelegenheid in Apeldoorn.


Comments